Czy Allegro utraciło dane swoich użytkowników?
Dzisiaj dostałem list od Allegro. Bardzo mnie zaniepokoił. Otóż ten portal chce bym po wielu latach zmienił swoje hasło. Do tej pory jakoś nie martwili się o bezpieczeństwo moich danych. A teraz grożą wyłączeniem dostępu do logowania do serwisu..
Oto treść listu od Allegro:
"Kontynuujemy akcję zwiększania bezpieczeństwa w serwisie. W związku z tym przy najbliższym korzystaniu z Allegro zmień swoje hasło do konta.
Jeśli nie zmienisz hasła, w połowie października stracisz dostęp do tych funkcji serwisu, które wymagają logowania. Odzyskasz go po zmianie hasła. Służący do tego formularz otworzy się wówczas automatycznie zamiast zwykłej strony logowania. Pamiętaj, aby uaktualnić hasło również w zewnętrznych aplikacjach i programach, używanych do obsługi konta w Allegro.
Nasza prośba podyktowana jest troską o bezpieczeństwo Użytkowników. Nie chcemy, aby do kont uzyskały dostęp osoby niepowołane. Jednocześnie przepraszamy Cię za niedogodności, jakie może spowodować konieczność zmiany hasła".
Na moje pytania o szczegóły i rodzaj zagrożenia odpowiedzi już nie dostałem...
Etykiety: Allegro
